Despre noi

Inceputa ca o afacere de familie, MANOLO este o manufactura care se ocupa cu conceperea si producerea placutelor decorative de ciment, un produs cu o traditie de peste 150 ani. Obiectivul nostru este acela de a reinvia, de a pastra si transmite si generatiilor viitoare aceasta tehnica artizanala aproape uitata, placutele de ciment si motivele lor. In acelasi timp ne dorim sa cream un stil propriu, sa introducem motive noi, culori si combinatii cromatice unice.

Producerea placutelor de ciment este o meserie rara, in care productia se mai realizeaza inca manual, prin aceleasi procedee traditionale care se foloseau in trecut. Aceasta tehnologie bazata pe lucru manual confera o frumusete si un farmec aparte acestui tip de finisaj.

 

Manufacturate in Romania si Maroc.

Scurt istoric

Placutele de ciment colorat sunt realizate manual, sunt decorative si colorate. Suprafetele acoperite cu ele se remarca prin colorit, durabilitate si un aspect sofisticat. Sunt utilizate si produse in intreaga lume, dar mai ales in Europa, nordul Africii si America. In lume, placutele decorative de ciment colorat au diferite denumiri: “placute mozaic”, “mozaic hidraulic”, “placi de ciment”, “placi hidraulice”, “placi Portland”, etc.

Prima mentionare a unei manufacturi care producea acest tip de placute se refera la "Butsems Compania" si dateaza din 1857. Mai tarziu, datorita utilajelor moderne si capacitatii de productie in masa ale companiilor spaniole, folosirea acestui tip de finisaj a devenit foarte populara in Barcelona, fiind preferata si de Antoni Gaudi. Treptat, au devenit cunoscute si in America Latina si in Statele Unite al Americii.

Dupa ce au fost utilizate intens la sfarsitul sec. 19 si inceputul sec. 20, acest tip de finisaj a fost aproape uitat odata cu industrializarea productiei de placi ceramice. In ultimii ani insa, arhitectii si designerii din intreaga lume le-au redescoperit utilitatea si farmecul aparte, folosindu-le cat mai des in proiectele lor.

Sunt utilizate atat in proiecte rezidentiale, cat si comerciale, de la resedinte particulare pana la hoteluri, cluburi, cafenele si restaurante. Noi le producem cu tehnologia si cu materialele originale, ceea ce le recomanda pentru utilizarea lor in proiectele de restaurare si amenajare a cladirilor vechi.